home-donkerblauwe balk-Quality.svg

klantverhaal

logo-hmshost-cases-quality.svg

HMSHost International

← Terug naar overzicht

HMSHost International besluit wegens ontbrekende interne capaciteit om het beheer van de gehele netwerkinfrastructuur uit te besteden. Quality begeleidt het bedrijf bij alle voorbereidende werkzaamheden voor het opleveren en standaardiseren van een gloednieuwe netwerkinfrastructuur.

HMSHost International maakt deel uit van de Autogrill Group, de wereldwijde marktleider in hospitality op dynamische locaties zoals vliegvelden, stations en winkelcentra. Deze trendsettende horeca-organisatie bedenkt, ontwikkelt en faciliteert horecaconcepten en rolt deze dagelijks en wereldwijd uit bij vliegvelden, treinstations en winkelcentra.

cases-iconen-Quality-01.svg

Visie & Strategie

De Network Consultant gaat in gesprek met de betrokken stakeholders om eisen, wensen en toekomstvisie helder te krijgen. Remco Vaal werkt als tweede Solution Architect aan dit project. Hij ondersteunt de betrokken consultants en engineers bij het uitvoeren van diverse projecten vanuit operationeel perspectief en houdt zich bezig met de optimalisatie van het netwerk op diverse platformen.

cases-iconen-Quality-02.svg

Architectuur

Solution Architect Martijn Vuik buigt zich over de architectuurblauwdruk van HMSHost International. Aan hem de taak om alle domeinen te standaardiseren een de solide basis te creëren. Om aan de benodigde informatie te komen heeft Martijn een Network Engineer gevraagd een as-is inventarisatie uit te voeren.

cases-iconen-Quality-03.svg

Functioneel ontwerp

Binnen dit project fungeert Martijn Vuik fungeert ook als Network Architect. Door zijn consultancy- en engineeringcapaciteiten kan hij uitstekend de vertaalslag maken van de door hem geschreven architectuurblauwdruk naar de functionele ontwerpen (High Level Designs). Zodra de blauwdruk afgerond en goedgekeurd is, koppelt Martijn alle architectuureisen en functies aan specifieke maatregelen in deze High Level Designs (HLD’s).

bonnie-employee-stories-join-our-team-quality

"Het project HMSHost International is een mooi voorbeeld van een 'start to finish' project. Wij voorzien hier de gehele netwerkafdeling, alles wat wij samen met HMS uitdenken wordt uitgeschreven en uiteindelijk ook door ons zelf uitgevoerd."

Bonnie Kol heeft als Netwerk Engineer/beheerder gewerkt voor het project HMS Host International

home-blauwe balk-Quality.svg

cases-iconen-Quality-04.svg

Technisch ontwerp

Vervolgens is het aan de Network Consultant om aan de hand van deze documenten de technische ontwerpen (Low Level Designs) te schrijven. Bij dit project is dat Alex Pechtold.

In de LLD’s werkt Alex alle onderdelen uit de HLD’s gedetailleerd uit tot een technische beschrijving. Ook hierin blijven de eisen en wensen van HMSHost International leidend en wordt de toekomstvisie getoetst. Lees meer ››

cases-iconen-Quality-05.svg

Uitvoering

Zodra de LLD’s voltooid zijn is het tijd voor Network Engineers Bonnie Kol en Randy Matahelumual om de Change Implementation Plannen (CIP’s) te voorzien van de juiste informatie en van start te gaan met de uitvoering. Ze brengen onder andere het dataverkeer, alle aan elkaar gekoppelde apparaten, de configuraties, gebruikte commando’s en consistentie van alle verbindingen en poortjes in kaart.

cases-iconen-Quality-06.svg

Beheer

Network Engineers Bonnie Kol en Izaak Tamaëla fungeren bij het project ook als netwerkbeheerder, om het huidige netwerk draaiende te houden en ter ondersteuning bij het implementeren, configureren en installeren van compleet nieuwe netwerken op nog te openen locaties. Daarbij hoort ook de nodige after care, waaronder alles correct in de monitoring zetten en het controleren van de diensten.

Scroll naar boven