Home ›› Business Architecture

Business architecture

Met inzicht, standaardisatie en een op maat ontwikkelde structuur kunt u de bedrijfsrisico’s en -kosten inschatten, optimaliseren en beheersen. De architecten van Quality leggen met business architecture de basis om processen, systemen en diensten te optimaliseren. Wij adviseren gebruik te maken van een bekende architectuurstandaard zoals TOGAF.

business architecture sfeerbeeld 1
Neem contact op

Een goede samenhang tussen businessprocessen, informatiesystemen en technische middelen is essentieel voor bedrijven en organisaties om optimaal te functioneren. Bedrijfsdoelstellingen op een efficiënte manier bereiken bespaart energie, tijd en kosten. Met professionele business architecture creëert u een structuur om processen, systemen en diensten te optimaliseren. Wij werken met bekende architectuurstandaarden, zoals NORA, SABSA en TOGAF.

Business architecture

De IT-infrastructuur en bijbehorende cyber security is cruciaal voor een bedrijf. Met business architecture ontwikkelen de architecten van Quality een goede digitale basis voor uw organisatie. Wij begeleiden u op het gebied van business structure, informatiehuishouding en techniek. Met ons advies streven wij erna dat uw bedrijf de digitale infrastructuur naar een hoger plan trekt. Dit doen wij door aandacht te geven aan de ontwikkelingen op de markt, de relevante wet- en regelgeving in combinatie met uw geplande investeringen en uw visie. Dankzij de architectuurstandaard TOGAF maken onze architecten het inzichtelijk.

Business architecture alleen is niet voldoende als basis. Quality is met zijn consultants en engineers ook in cloud omgeving, critical infrastructure en cyber security gespecialiseerd. Dat zijn belangrijke aspecten in een snel veranderende markt door en met nieuwe technologieën. Cyber security benaderen wij integraal, door het toepassen van de zogenoemde Zero Trust-strategieën. Daarmee bent u verzekerd dat uw data, menselijke actoren, processen en infrastructurele onderdelen voldoen aan de door u gestelde eisen op het vlak van cyber security.

Cloud omgeving

Samen met u kijken onze consultants naar de mogelijkheden voor cloud adoptie en critical infrastructure. Dit gebeurt nadat onze architecten, dankzij hun kennis van business architecture, een informatiestructuur op maat voor uw organisatie hebben gecreëerd met architectuurstandaard TOGAF. In deze oriëntatiefase bekijken wij of en hoe de cloud een meerwaarde kan zijn voor uw bedrijf. Hierbij verliezen wij de potentiële uitwerking in de praktijk niet uit het oog. Het uitgangspunt voor ons zijn uw wensen op een efficiënte (kosten), effectieve (haalbaarheid) en veilige manier (cybersecurity) te vertalen in een IT infrastructuur.

togaf-sfeerbeeld-2
Neem contact op

Business architecture: TOGAF

De architectuurstandaard TOGAF (The Open Group Architecture Framework) wordt gebruikt voor de ontwikkeling en het beheer van enterprise architectuur. Dit framework is een door de Open Group beheerde open standaard voor het plannen, ontwerpen en implementeren van enterprise architecture. Business architecture is één van de vier fases van het framework. De andere drie zijn application architecture, data architecture en technology architecture. Samen vormen deze vier domeinen de basis voor een goede enterprise architectuur.

Wilt u meer informatie over business architecture? Neem dan vrijblijvend contact op met Quality. Onze consultants, architecten en engineers ondersteunen u met onafhankelijk advies en technische expertise bij de ontwikkeling en het beheer van de ICT-infrastructuur voor uw bedrijf of organisatie. Quality is een onafhankelijke ICT-kennispartner voor toonaangevende bedrijven en organisaties. Cyber security, critical infrastructure en het creëren en beheren van cloud omgevingen zijn enkele van onze specialiteiten.

Neem contact op

Scroll naar boven