Home ›› Cloud Omgeving

Cloud omgeving

Het creëren van een effectieve cloud omgeving is afhankelijk van uw vereisten en voor welk doel de omgeving opgezet wordt. Met de ICT-infrastructuur van AWS zijn er legio toepassingsmogelijkheden. AWS wordt het meeste gebruikt voor bestandsopslag, gegevensbeheer en klantenservice. Als onafhankelijke ICT-kennispartner helpt Quality u met het opzetten van een cloud omgeving op maat.

cloud-omgeving-sfeerbeeld-1
Neem contact op

Voor bedrijven en organisaties is het beter om de ICT-infrastructuur aan te passen op de eigen werkprocessen, dan dat u de werkzaamheden op de cloud omgeving moet aanpassen. Dankzij de geavanceerde mogelijkheden van de Amazon Web Services (AWS) kan er een infrastructuur op maat ontwikkeld worden. Voor de beveiliging van de cloud is het met AWS ook mogelijk om cloud resources met bestaande beveiligingsmappen te verbinden. Ook stelt AWS u in staat om meerdere infrastructuren op te stellen, te verbinden en te beheren.

Cloud omgeving

Welke clouddienst het beste bij uw vraagstuk past is afhankelijk van meerdere factoren. Uw businessbehoeften en requirements zijn het uitgangspunt voor onze consultants om samen met u te kiezen voor de beste clouddienst voor de cloud omgeving. De keuze is uit SaaS, PaaS of IaaS. De namen van de clouddiensten zijn voluit Software as a Service, Platform as a Service en Infrastructure as a Service. Bij de keuze voor een clouddienst beoordelen wij of die in lijn is met uw ICT-strategie, maar ook onder welke voorwaarden data mag worden bewaard.

Landingszone

De landingszone voor diensten en applicaties vanuit de cloud moet goed gefundeerd zijn. De consultants van Quality ontwerpen en implementeren de landingszone voor u op maat. Dit gebeurt op basis van uw behoeftes, cloud best practices en requirements. Alle requirements die direct of indirect met uw vraagstuk te maken hebben, leggen wij in overleg met u vast. Wij houden daarbij rekening met cloud governance, cloud management en alle andere relevante aspecten met betrekking tot de informatiebeveiliging.

Cloud omgeving: AWS

De marktleider op het gebied van public cloud is het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon met de Amazon Web Services (AWS). Deze cloud omgeving biedt online diensten voor applicaties, bedrijven, ontwikkelaars en websites aan. Elke gebruiker van AWS heeft toegang tot de zeer snelle en flexibele IT-omgeving.

AWS is populair onder softwareontwikkelaars vanwege de vele mogelijkheden die de cloud omgeving biedt. Die mogelijkheden zijn gevolg van het feit dat AWS bijna alle beschikbare en doorontwikkelde computingservices en technologieën aanbiedt. Dan gaat het onder meer over databases, remote computing, netwerken, opslag en servers.

aws-sfeerbeeld-2
Neem contact op

Wilt u meer informatie over de cloud omgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met Quality. Wij zijn voor toonaangevende bedrijven een onafhankelijke ICT-kennispartner op het gebied van cloud. Quality ondersteunt u met onafhankelijk advies en technische expertise bij de ontwikkeling en het beheer van uw eigen ICT-infrastructuur. Wij zorgen voor betrokkenheid, deskundigheid en visie op het vlak van bijvoorbeeld cloud, cyber security en critical infrastructure. Quality beschikt over het ISO/IEC 27001 certificaat. Dit is de standaard voor informatiebeveiliging en beschrijft het procesmatig omgaan met het integer en vertrouwelijk beveiligen van informatie.

Neem contact op

Scroll naar boven