Home ›› It Infrastructuur

IT infrastructuur in kaart brengen

Een goede IT infrastructuur is belangrijk voor een bedrijf of organisatie om effectief, efficiënt en innovatief te kunnen werken. Quality helpt de IT infrastructuur in kaart brengen. We kunnen de mogelijke risico’s in de IT infrastructuur inventariseren. Een beveiligde infrastructuur geeft hackers nog minder kans om bij beveiligde data te komen.

Zonder informatie technologie (IT) zijn de meeste werkzaamheden tegenwoordig niet meer mogelijk. Van tijd tot tijd zijn er updates nodig of moet de IT infrastructuur uitgebreid of zelfs vernieuwd worden. Bij uitbreidingen en updates is het belangrijk om te weten wat voor invloed die hebben op de bestaande IT infrastructuur. Dan is de IT infrastructuur in kaart brengen essentieel voor uw bedrijf of organisatie.

IT-infrastructuur-in-kaart-brengen-uitleg
Neem contact op →

IT infrastructuur

De IT infrastructuur bestaat uit alle hardware, software, netwerken en faciliteiten die nodig zijn om IT-diensten en -toepassingen te faciliteren. Een goede IT infrastructuur is veilig en betrouwbaar, maar tevens handig in gebruik. De beveiliging moet de werkzaamheden niet in de weg zitten. Een optimale IT infrastructuur zorgt er voor dat applicaties en toepassingen zonder problemen kunnen draaien.

Naast de IT zijn de Operations Technologies (OT) ook belangrijk. De OT infrastructuur is de zogenoemde kritische infrastructuur. De nieuwste cyberaanvallen richten zich vaak op het binnendringen via de kritische infrastructuur. We hebben bij Quality verschillende expertises in huis die zich richten op deze kritische infrastructuur. De IT infrastructuur in kaart brengen helpt bij het inventariseren van uw behoeftes op het gebied van beveiliging.

IT infrastructuur in kaart brengen

Quality helpt u de IT infrastructuur in kaart brengen. Onze aanpak werkt in een ‘greenfield project’ maar natuurlijk ook in bestaande infrastructuren of binnen een operationele organisatie. Een belangrijk onderdeel van ons werk bestaat uit het uitvoerig inventariseren van de risico’s en de impact bij het doorvoeren van aanpassingen. Daarmee kunnen wij bij de migratie van een bestaande naar een nieuwe IT infrastructuur de risico’s zo klein mogelijk maken. Wij werken met de best gekwalificeerde architecten, consultants en engineers. Zij vormen een multidisciplinair team dat tot het uiterste gaat om uw infrastructuur in een perfecte conditie te brengen en te houden.

IT-infrastructuur-in-kaart-brengen-Quality
Neem contact op →

De technische en de procedurele ontwikkelingen in de wereld van de infrastructuren volgen elkaar in rap tempo op. Daarnaast ontstaat er met grote regelmaat nieuwe wet- en regelgeving. Het actueel houden en optimaliseren van de IT infrastructuur is daardoor een belangrijke, maar uitdagende klus. Wilt u met uw bedrijf inspelen op al die ontwikkelingen? Dat vereist zowel gespecialiseerde kennis, als een inventieve aanpak. Onze consultants zoeken een werkbare oplossing voor uw complexe vraagstukken. Op basis van een functioneel ontwerp kunnen onze consultants of engineers een technisch ontwerp opstellen. Vervolgens voeren onze engineers zo’n technisch ontwerp, en de daaruit voortvloeiende migratieplannen, binnen een specifiek project uit.

IT infrastructuur in kaart brengen op maat 

Maatwerkoplossingen zijn meestal de enige manier om ambachtelijk handwerk te automatiseren. Oplossingen voor specifieke vraagstukken liggen niet voor de hand. Onze engineers bieden hulp bij het doorvoeren van aanpassingen of updates op de IT infrastructuur. Ook zijn zij gespecialiseerd in het snel en vakkundig uitvoeren van migraties en updates.

Heeft u een vraagstuk over de IT infrastructuur van uw organisatie of wilt u de IT infrastructuur in kaart brengen? Neem dan vrijblijvend contact op met Quality.

Neem contact op

Scroll naar boven