Quality is Connecting Knowledge

home-blauwe balk-Quality.svg

Cloud

cloud-wat-doen-wij-quality.jpg

Cloud, tenzij…strategie, mobility first strategie, cloudadoptie, cloud first strategie, cloud outsourcingstrategie….

Deze termen krijgen wij steeds vaker te horen van onze klanten en begrijpelijk. De wereld is snel aan het veranderen en innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. De opkomst van clouddiensten, big data, kunstmatige intelligentie is niet meer te negeren en biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor uw organisatie.

Onze cloud consultants helpen u dan ook graag verder met uw adoptie van de cloud. Indien noodzakelijk kunnen wij uw cloudvraagstuk ook vanuit architectuur behandelen. Zie voor meer informatie Architectuur. Consultancy die wij u bieden zijn onder meer:

home-donkerblauwe balk-Quality.svg

Requirements Management

In overleg met u zorgen onze consultants ervoor, dat alle requirements worden vastgelegd die direct of indirect met uw cloudvraagstukken te maken hebben. Dit doen zij door projectmatig te werk te gaan, waarbij verschillende fasen worden onderscheiden.

Tijdens de fase voor requirements management (in projecttermen ‘de definitiefase’) zullen alle stakeholders worden vastgesteld en bevraagd. Op deze manier weet u zeker, dat het project door keyplayers wordt gedragen en een vaste set aan requirements oplevert.

Keuze clouddienst

Onze consultants informeren u over de juiste clouddienst voor uw businessbehoeften. In overleg met uw specialisten bepalen zij of een SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) of IaaS (Infrastructure as a Service) dienst het beste past bij uw behoeften en requirements.

Onze consultants beoordelen hierbij ook of een dienst in lijn is met uw i-visie en ICT-strategie en onder welke voorwaarden data in de cloud mag worden ondergebracht. 

Haalbaarheidsstudies

Onze consultants gaan graag met u in overleg over de haalbaarheid van cloudadoptie voor uw organisatie. De cloud omvat namelijk meerdere onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan zaken als:

  • Kosten (Wat kost cloudadoptie? Wat levert het nu eigenlijk op?)
  • Strategie (Is cloudadoptie in lijn met de strategie en i-visie? Past de cloud eigenlijk in uw bedrijfsmodel?)
  • Techniek (Hoe beheersbaar is de cloud? Welke nieuwe kennis en vaardigheden moet worden aangeleerd?)

Onze consultants adviseren u graag over deze zaken en kunnen voor u een cloud roadmap samenstellen, waarin cloudadoptie gefaseerd wordt geïntroduceerd en waarbij de randvoorwaarden zijn opgenomen die specifiek betrekking hebben op uw organisatie.

Cloud landingszone

Diensten en applicaties ‘vanuit de cloud’ hebben een weldoordachte landingszone nodig. Onze consultants ontwerpen en implementeren deze landingszone voor u op basis van uw behoeften, requirements en cloud best practices.

Uiteraard houden zij hierbij rekening met cloud governance, cloud management en alle voor u relevante aspecten op het gebied van informatiebeveiliging.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op →

aws-qualityazure-qualityvmware-qualitycitrix-quality

Cloud Cost management & Billing

Behalve een technische inrichting van clouddiensten zijn Cost Management & Billing van deze diensten minstens zo belangrijk. Onze consultants zorgen voor een kostenoptimalisatie door het analyseren en beoordelen van automatisch gegenereerde aanbevelingen door de clouddiensten en waar opportuun cloud best practices toe te passen. Dit zorgt voor een kostenverlagend effect, waarbij onze consultants ook een prima balans weten aan te brengen tussen kostenoptimalisatie en performance van uw clouddiensten.

Cloudmigratie

De inrichting van clouddiensten en platformen is dan wel randvoorwaardelijk voor cloudadoptie, maar data en applicaties moeten ook worden ondergebracht in ‘de cloud’. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe complex dit aspect van ‘de cloud’ kan zijn zonder goede voorbereiding en de juiste kennis en expertise. Onze consultants zullen samen met u een migratiepad uitdenken en vaststellen, waarbij zij integraal naar bedrijfsprocessen kijken om de volgordelijkheid en wenselijkheid van migraties te bepalen met zo min mogelijk impact op cruciale bedrijfsprocessen en gebruikers.

Big data

Big data is geen buzz word meer dat alleen door big tech companies wordt gebruikt. Big data wordt namelijk ook steeds vaker binnen organisaties gebruikt, waarbij via Business Intelligence Tools waardevolle informatie voor de bedrijfsvoering uit deze data wordt afgeleid. Dit wordt gedaan door het gebruik van slimme algoritmen (Machine Learning, Deep Learning) waarmee optimaal inzicht wordt verkregen in bijvoorbeeld productie-processen en onderhoudsprocessen.

Onze consultants kunnen u informeren en assisteren bij het inrichten van bijvoorbeeld big data lakes, big data repositories en warehouses, IoT hubs e.d. Hierbij kijken zij breder dan alleen het platform voor dit specifieke doeleinde. Onze consultants bekijken de cloudmogelijkheden voor uw bedrijfsvoering vanuit verschillende invalshoeken. Denkt u bijvoorbeeld aan de keuze voor een cloudplatform dat het beste past voor big data maar ook voor uw kantoorautomatisering, zodat één homogeen cloudplatform ontstaat en geen versnippering over verschillende clouddiensten. Dit komt de beheerlasten, kostenefficiëntie en kennisintensiviteit ten goede. 

Cloud - Big Data.png
Scroll naar boven