home-donkerblauwe balk-Quality.svg

 KLANTVERHAAL 

RIVM

← Terug naar overzicht

Drie jaar geleden begon RIVM-medewerker Robert met het up-to-date brengen van de werkplekomgeving van de RIVM-organisatie en SSC Campus. “Ik kwam nieuw binnen en zag dat er state of the art technologie was, maar dat er nauwelijks verbanden lagen. Men was namelijk gewend om vrij snel in de techniek te kruipen bij veranderingen. Frank kwam op het idee om blauwdrukken te laten maken.”

Meer nodig

Frank, binnen het RIVM afdelingshoofd van de Digitale Werkomgeving, zocht naar de juiste persoon die hen daarbij kon helpen. “Dat proces duurde wel even. De opdracht was bijzonder moeilijk. Veel solution architecten gaan meteen de techniek in, maar hiervoor hadden we meer nodig. Iemand die blauwdrukken kan maken en samenhang in de hele architectuur kan beschrijven. Die vind je niet zomaar.”

René

Robert stelde René van Quality aan Frank voor. Frank: “Ik weet nog dat ik eerst twijfelde of René de juiste persoon was omdat hij niet veel ervaring met werkplekken had. Totdat hij de eerste versies van de architectuur en blauwdruk liet zien.” René: “Ik twijfelde eerst ook of ze mijn CV wel goed gelezen hadden. Ik heb vooral een technische achtergrond in netwerken. Maar goed, ik bezit ook de kennis van algemene architectuur van werken onder architectuur, dus zag de job wel zitten.”

Fundament

Dat bleek ook al snel. René zag al gauw dat het bij RIVM ontbrak aan een goed fundament en gezamenlijke architectuur. Robert: “De initiële opdracht was dat René de architectuur van Werkplekken in kaart zou brengen, maar door goed naar onze behoefte te luisteren, kon hij al snel laten zien dat we dan nog belangrijke componenten en samenhang met andere afdelingen zouden missen. Ik leerde meteen veel van hem en het leuke was dat ik hem op technisch vlak juist weer wat over werkplekken kon leren. We vormden zo een heel fijne combinatie.” 

home-blauwe balk-Quality.svg

Roadmap

Ook Frank merkte op dat René zijn rol breed en goed oppakte. “Hij gaf ook adviezen voor design offices. Hij legde me heel duidelijk uit welke voordelen het had om onder architectuur te werken en kwam met een roadmap die veel sterker was dan de roadmap die ik al jaren gebruikte. Hij bracht daarin heel gedetailleerd in kaart hoe dingen logisch en functioneel aan elkaar hingen en haakte daar ook personeelsplanning en begrotingen aan vast. Ik dacht hé, hier gaan we wat aan hebben. Het klopte, was uitlegbaar en te verantwoorden. Dat zie je niet heel vaak.”

Volgende stap

Nu de blauwdruk er voor de afdeling Werkplekken ligt, is de volgende stap het meekrijgen van de andere afdelingen. Robert heeft er alle vertrouwen in: “René kan heel goed onderbouwen waarom hij ergens voor kiest, doet zijn onderzoek heel gedegen, laat weinig ruimte over voor discussie en kan het ook nog eens goed en begrijpelijk overbrengen.” Frank ervaart dat net zo. “Er is geen speld tussen te krijgen. Het klopt gewoon. Ik ben ontzettend blij en trots met wat we nu hebben liggen en hoe de samenwerking verloopt. Dit zetten we graag zo voort.” 

Scroll naar boven