Quality is Connecting Knowledge

home-blauwe balk-Quality.svg

Networking

networking-wat-doen-wij-quality.jpg

Zonder netwerk geen communicatie en zonder communicatie geen diensten.... is zomaar een kreet uit de uitdagende wereld van networking. Iedere dienst die uw organisatie gebruikt verloopt via een netwerk, of dit nu binnen of buiten uw organisatie is.

Het netwerk wordt echter vaak als commodity gezien, ‘iets wat er is’ en ‘waar simpelweg gebruik van wordt gemaakt’. Dit is wat ons betreft een onderschatting van het belang van een goed functionerend netwerk. Networking is namelijk een onmisbaar fundament voor uw bedrijfsvoering.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van networking weten wij als geen ander welk type netwerk met welke inrichting en beveiliging uw bedrijfsvoering optimaal ondersteunt, nu en in de toekomst. Consultancy die wij bieden betreft onder meer:

home-donkerblauwe balk-Quality.svg

Requirements Management

In overleg met u zorgen onze consultants ervoor, dat alle requirements worden vastgelegd die direct of indirect met uw netwerk te maken hebben. Dit doen zij door projectmatig te werk te gaan, waarbij verschillende fasen worden onderscheiden. Tijdens de fase voor requirements management (in projecttermen ‘de definitiefase’) zullen alle stakeholders worden vastgesteld en bevraagd. Op deze manier weet u zeker, dat het project door keyplayers wordt gedragen en een vaste set aan requirements oplevert. 

Netwerk audits

Onze consultants kunnen uw huidige netwerk tegen het licht houden en beoordelen op basis van verschillende criteria. Deze criteria worden van tevoren met u afgestemd. Hierbij kunt u denken aan ‘bottlenecks’ in uw netwerk, status en onderhoud van uw netwerk, toekomstbestendigheid van uw netwerk, huidige beheerlast van uw netwerk, beveiligingsstatus van uw netwerk et cetera. Na afloop van de audit ontvangt u van ons het auditrapport met de onderzoeksresultaten en een weloverwogen advies wat hiermee te doen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op →

aerohive-qualityansible-qualityaruba-qualityaryaka-qualitycisco-meraki-qualitycisco-qualityekahau-qualityextreme-qualityhuawei-qualityinfoblox-qualityjuniper-qualitynokia-qualityredhat-quality

Indoor/outdoor metingen draadloos netwerk

De huidige trends van mobility, BYOD, CYOD leiden ertoe, dat uw draadloze netwerk in toenemende mate een cruciaal onderdeel wordt van uw dienstverlening. Een optimaal functionerend draadloos netwerk dat deze trends ondersteunt, is volgens ons dan ook van wezenlijk belang. Onze consultants kunnen u helpen door op basis van uw requirements de ruimten die u gebruikt door te meten en te beoordelen voor een optimale draadloze netwerkinrichting en gebruikerservaring. Onze consultants zorgen hierbij voor een pre site survey, de technische site survey en een post site survey.

Pre site survey

In deze fase voeren onze consultants onder meer de volgende werkzaamheden uit:

 • Vaststellen van uw business requirements,
 • Vaststellen van de dekking en capaciteit waaraan uw draadloze netwerk dient te voldoen,
 • Analyse van uw huidige draadloze netwerk,
 • Vaststellen van uw huidige bedrade netwerkinfrastructuur,
 • Vaststellen en raadplegen documentatie/rapporten m.b.t. uw huidige draadloze netwerk.

Technische site survey

In deze fase voeren onze consultants de technische site survey uit. Verschillende onderdelen worden hierbij beoordeeld en vastgesteld. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Het vaststellen van de maximale elektromagnetische straling,
 • Het vaststellen van adjacent channel interference,
 • Overlap van wireless cellen,
 • Dekkingsgraden, 
 • Signal to Noice Ratio,
 • Roaming,
 • Et cetera.
technische-site-survey-networking-wat-doen-wij-quality.jpg
Networking - Post Site Survey.png

Post site survey

Nadat de site survey is doorgevoerd, zullen onze consultants de onderstaande onderdelen met u bespreken:

 • De exacte dekkingsgraad en capaciteitsbehoefte per locatie, 
 • Spectrum Analyse met informatie over potentiële bronnen van interferentie,
 • Dekkingsanalyse met informatie over alle RF-cellen/uiterwaarden (heating maps),
 • Aanbevelingen voor het positioneren/implementeren van access points, inclusief de oriëntatie van antennes, kanalen, energie settings, installatietechnieken, bekabeling (implementatie-diagrammen),
 • Capaciteit en Performance Analyse met resultaten van ‘application throughput testing’.
Scroll naar boven